![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFszeAfoCrEmsmrnRdHiKpW4whVmD503rEJhAfcpFA6GnTUhOnv_vKKS_GqCIrmbYFFxw3nlorhmgory7IWk2kFoTEpot0xjkgd-nZB61qXVcoELEy_lKGIJ4fxHNhVaHFFvbI2YBGQ1IF/s320/portakal.jpg)
Vücudu güçlendiren 9 vitamin deposu
Portakal:B ve C vitamini, potasyum, Kalsiyum, selenyum vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlıyor.
Kavun: Magnezyum, potasyum ve kalsiyum vücuttaki su düzeyini ayarlıyor, idrar oluşumunu artırıyor.
Kefir: Asit laktik, Asit laktik bakterileri Bağırsak enfeksiyonuna, kabızlığa ve gaza iyi geliyor.
Bezelye: Bitkisel protein, Magnezyum Kolesterol düzeyini düşürüyor, bğırsak kanser riskni azaltıyor.
Marul: uykuszluğa çarpıntıya ve gerginliğin giderilmesine faydalı.
Brokli: İçeriğinde bolca, güçlü bir kanser savaşçısı olan beta karoten bulunduğundan brokoli, yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biri olma özelliği taşır.
ROMATiZMAYA (Limon)
Limon suyundan yararlanmak için limonun suyunu iyice verebilmesi gerekir bunun için ısıtılıp yumuşatılması lazımdır. Fazla ısıtılması halinde etkisini kaybeder. Bu şekilde hazırlanmış limon suyu romatizmaya ve vücuttaki toksik maddeleri etkisiz hale getirmeye faydalıdır.Sindirim güçlüğü çekenler yemekten sonra biraz içine tuz atıp içebilirler.Bu aynı zamanda kalbe ve mideye fayda sağlar.Bağırsakları çalıştırır.
Patlıcan A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur. Bileşiminde az miktarda albümin ve karbonat vardır.
Karnabaharda Fosfat ve potasyum bulunur.
Karnabahar aynı zamanda kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' içerir Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor. Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder